S’inicia el programa de neteja de la secció històrica de l’Arxiu Municipal de Castalla

5-Julio-2013

Bon dia!

Com s’ha comentat altres vegades, la secció història de l’Arxiu Municipal de Castalla està formada per un important fons documental que recull bona part de la història del municipi i és, al mateix temps, una excel·lent mostra de la nostra riquesa patrimonial.

Donada la seua importància, els esforços de la Regidoria i el Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla es centren en millorar l’estat de conservació d’aquest conjunt, ubicat a la casa de la família Rico. En aquest sentit, des de l’any 2011, s’han realitzat interessants actuacions com la instal·lació d’un termohigròmetre, per a conèixer quines eren les condicions ambientals de la sala on es troba l’arxiu; i la posada en marxa d’un deshumidificador, per a controlar i mantenir, en uns paràmetres adequats, el nivell d’humitat de la sala on es troben els documents. Enguany, s’ha instal·lat un climatitzador portàtil gràcies a la col·laboració de la, en aquell moment, Regidoria de Manteniment Urbà, que fa finançar l’adquisició del mateix. Aquest aparell era necessari perquè el nivell de temperatura, de la sala on es troba el fons documental, no era la idoni per a garantir el bon estat de conservació del mateix. Cosa que ara sí s’ha aconseguit.

Ara també s’ha establit un programa periòdic de neteja la sala i de les prestatgeries de fusta (làm. 1). En aquest sentit, una volta a la setmana es durà a terme aquesta tasca, per a evitar que la pols i la brutícia s’acumulen i afecten als llibres i documents depositats.

D’aquesta manera, aconseguides les condicions de temperatura, humitat i neteja òptimes; és el moment de plantejar-se la realització d’altres com la restauració dels documents més interessants.

Los comentarios están cerrados.

Agenda

Próximos eventos

  • JUSTIPROP 08/06/2023

    SE ATENDERÁ AL PÚBLICO LOS JUEVES DE 16'00 A 20'00H...

Contacto 96 656 08 10 info@castalla.org
Redes sociales