Patrimoni Cultural

26-Septiembre-2013

L’activitat del Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla no para; i la última setmana de setembre es presenta ben carregada de bones notícies per a la història, cultura i patrimoni de Castalla. Ací les teniu:

Seminari de la guerra de la independència a les terres de la Foia de Castalla (més informació ací)

A dos dies del començament del seminari, pot afermar-se que ja és un èxit de participació. Amb el termini d’inscripció tancat, 100 inscrits és la xifra registrada. Els participants procedeixen majoritàriament de la província d’Alacant, però també de ciutats com Madrid. Els preparatius ja estan molt avançats i sols queda que arribe el divendres de vesprada per a conèixer i gaudir d’un dels períodes més desconeguts del nostre passat. Per a totes les persones que no puguen assistir, heu de saber que les xarrades es gravaran, per al seua posterior edició en format DVD. A més, el seminari és “twitterjarà” en directe, per a que pugueu seguir-nos des de la xarxa social Twitter. Ens veem el divendres!

2ª fase de consolidació de l’aljub de la vila medieval (més informació ací)

Els treballs, executats per l’empresa ARPA PATRIMONIO, van començar el passat 19 de setembre i els resultats comencen a ser visibles. El desbrosse realitzat, al voltant de l’aljub, i en la zona d’excavació, ha permès eliminar totes les herbes que cobrien, bona part, del depòsit d’aigua (làms. 1-3). Una vegada realitzada aquesta tasca, s’ha iniciat l’excavació arqueològica, amb l’objectiu de localitzar restes d’antigues canalitzacions d’aigua. Encara no han aparegut les restes constructives, però s’ha recuperat material ceràmic. Vos seguirem informant!

Làmina 1. Vista de l’aljub i les zones annexes desbrossades

Làmina 2. Vista de les zones annexes desbrossades

Làmina 3. Vista de les zones annexes desbrossades

 

Procés de recuperació de l’escut dels Bernat situat a la casa de la família Rico (més informació ací)

Altra de les actuacions esperades, que ja s’ha realitzat, ha sigut la consolidació de l’escut de pedra de la casa de la família Rico (làms. 4 i 5). El treball dut a terme, evitarà la desaparició de l’escut (el qual ha sigut declarat, recentment, bé d’interès cultural i presenta un estat de conservació dolent).  Aquesta tasca ha sigut executada per l’empresa Artis Lucentum, experta en la conservació i restauració del patrimoni cultural.

Làmina 1. Treballs en l’escut dels Bernat (casa de la família Rico)

Làmina 2. Treballs en l’escut dels Bernat (casa de la família Rico)

Los comentarios están cerrados.

Agenda

Próximos eventos

Contacto 96 656 08 10 info@castalla.org
Redes sociales