LES ESCOLES INFANTILS NINOS; RECONEGUDES PER LA GENERALITAT AMB EL SEGELL “FENT EMPRESA. IGUALS EN OPORTUNITATS”.

27-Noviembre-2014

Ninos Cooperativa Valencia, encarregada de la gestió de la nostra Escola Infantil Municipal ha estat reconeguda per la Generalitat Valenciana, per el seu Pla d’Igualtat

ninosL’obtenció d’aquets segell ha estat uns dels resultats del treball que des de fa temps duem a terme en les nostres escoles. Com a cooperativa d’ensenyament i des del nostre compromís ètic i d’acció social, treballem des de la coeducació com a element central que ens allunye dels esquemes de la societat patriarcal tradicional, comenta María Alcala, Directora Pedagògica de Ninos.

Al ser una cooperativa d’ensenyament, no em volgut que el nostre pla d’igualtat, es quede en complir la norma aplicable a qualsevol altra entitat. En Ninos hem volgut anar mes enllà, perquè pensem que des de la nostra funció d’educar devíem ampliar-ne els objectius del Pla d’Igualtat incorporant un valor social, treballant a l’aula, però també amb les famílies i amb el nostre entorn.

Mayte Cremades, Coordinadora de l’escola ens comenta; A l’escola treballem amb un model educatiu basat, entre d’altres, en principis integradors i no discriminatoris per raó de sexe, origen cultural, creença religiosa o qualsevol altra condició. Un model que trenca els estereotips de gènere, on els xiquets i xiquetes comparteixen els afectes, sentiments, experiències i jocs, amb activitats practiques, col·laboratives, lúdiques, actives i participatives, on l’aprenentatge adquirit siga significatiu. I per tal de aconseguir-ho treballem també amb l’entorn mes immediat que rodeja l’alumnat, la família.

A l’Escola Infantil Municipal hem designat una Delegada d’Igualtat que junt amb la coordinació del centre estaran especialment sensibilitzades amb la igualtat i que rebran formació especifica en aquest àmbit, a més de ser les encarregades de ficar en marxa les mesures previstes en matèria d’igualtat per aquest any i els següents. Així mateix seran les persones encarregades de conscienciar, sensibilitzar i ser el referent per al seu equip, per a les famílies i l’alumnat.

Entenguem el 0-3 anys, com una etapa educativa i fonamental on s’assenten les basses de les persones que els nostres xiquets i xiquetes arribaran a ser demà i per això a l’Escola Infantil Municipal tenim el compromís d’oferir una educació de qualitat que estiga adaptada a les necessitats individuals i evolutives i que aposte pels canvis que requereix l’educació tradicional.

Los comentarios están cerrados.

Agenda

Próximos eventos

Contacto 96 656 08 10 info@castalla.org
Redes sociales